Följ Ticket Privatresor AB

Ticket Collection - Vintern 2012/2013 (Svenskfavoriten Gran Canaria mest bokad i vinter)

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2012 12:35 CEST

Efter en kall och regnig sommar är reslusten bland svenskarna starkare än någonsin och fler väljer att söka värmen utomlands. Det visar en undersökning som Sveriges största resebyrå Ticket har låtit Novus genomföra. 35 procent av svenskarna svarar att de planerar en utlandsresa i vinter, vilket är en ökning med tre procent jämfört med förra året. Reslusten bekräftas av Tickets bokningsstatistik som visar att vinterresorna ökat med tolv procent jämfört med förra året.

Idag presenterar resebyrån Ticket bokningsstatistiken för vintern 2012/2013 tillsammans med en färsk Novus-undersökning om svenskarnas resvanor. Undersökningen visar att den kalla och regniga sommaren ökat svenskarnas sug efter en vinterresa. Var femte svensk (20 %) anger att deras resplaner på något sätt har påverkats av den regniga sommaren och framför allt har den fått fler att överväga en vinterresa som annars inte skulle ha blivit av. Det anger nio procent av svenskarna.

När det kommer till vinterresan är svenska folket traditionella. För tredje året i rad är Gran Canaria den mest bokade destinationen och bokningarna dit har ökat med tio procent jämfört med förra året. Ticket ser dock en rejäl uppgång på bokningar av långdistansresor, en trend som startade redan förra vintern. Inför vintern 2012/2013 väljer ännu fler svenskar att styra sin vinterresa till ett resmål långt bort.

De mest populära långdistansresmålen är fortfarande Bangkok och Phuket som ligger tvåa och trea på topplistan över de mest bokade vinterdestinationerna. Men även New York och Miami i USA samt Cancún i Mexiko står för stora volymer av resenärer.

– Den regniga sommaren har verkligen ökat reslusten bland svenskarna. Många känner att de inte fått tillräckligt många soldagar på semestern och är därför extra sugna på en resa till solen. Och framför allt är det Gran Canaria som lockar svenska soldyrkare. Gran Canaria är den överlägset mest bokade destinationen och ön har dubbelt så många bokningar som de övriga Kanarieöarna tillsammans, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

Det är inte bara bokningar av vinterresor som ökat utan även jul- och nyårsresorna. I år ligger de röda dagarna bra till i kalendern vilket har fått fler svenskar att boka resor under denna period. Bokningarna av jul- och nyårsresor har redan nu ökat med hela 53 procent jämfört med förra året och Ticket tror på nya rekord för resor under dessa högtider.

Förra året gick flest julresor till Kanarieöarna. Men i år är Thailand det land som lockar flest antal resenärer och flera av de thailändska destinationerna ökar markant. Julresorna till Bangkok ökar med 82 procent, Phuket med 15 procent och Krabi med 30 procent.

Sparkande fötter i sätet, största irritationsmomentet på flygplanet
I samband med att fler väljer att resa långt under vinterhalvåret ökar även antalet timmar i flygplanet. Ombord på dagens flygplan finns ofta underhållning som gör resan lite roligare. Men det finns även många saker som kan göra resan minde behaglig. I Novus-undersökningen frågade Ticket svenskarna om de främsta störmomenten på flygresan, något som visade sig vara främst andra medpassagerare.

Fyra av tio svenskar (43 %) tycker att det mest störande på flygplanet är när passageraren bakom sparkar i sätet och 38 procent anger att en person framför fäller ned ryggstödet för långt är det mest irriterande. Därefter kommer skrikande barn med 36 procent följt av berusade medpassagerare (33 %) och en stolsgranne som breder ut sig för mycket (32 %).

För mer information, kontakta:
Martin Durnik, Marknadschef, Ticket Privatresor AB
070 295 97 74, martin.durnik@ticket.se

 För att ta del av hela undersökningen och regionala utbrytningar kontakta:
Jeanette Ramnitz, PR-konsult på Tickets PR-byrå Agency
0768 22 99 05, jeanette@agency.seSe relaterade dokument för att ta del av hela Ticket Collection vinter 2012/2013 samt lokalanpssat pressmaterial.


Ticket Privatresor är Nordens största resebyråkedja som erbjuder privatresor från samtliga ledande charter- och researrangörer, kryssningsrederier samt flygbolag och hotell. Ticket har en andel på den svenska marknaden på cirka 40 procent av de resebyråsålda charter- och reguljärflygspaketen. Försäljningen i Sverige och Norge bedrivs från 76 butiker, telefon och online via ticket.se och ticket.no. I Danmark sker försäljningen via ticket.dk.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://ticket-privatresor.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.