Följ Ticket Privatresor AB

Hit reser svenskarna helst för bästa nyårsfirandet utomlands

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2018 11:47 CET

- Jul- och nyårsledigheten är en perfekt tid att resa utomlands, där få dagars semesteruttag ger lång sammanhängande ledighet. Men, många ser fram emot en julafton med nära och kära hemma och passar istället på att resa iväg på en kortare resa över nyår. Europas alla härliga storstäder är dessutom fantastiska att fira in det nya året i, med många festligheter att välja bland, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Årets nyårsafton firas helst i Paris, London eller Amsterdam, enligt de svenska resenärerna. I Paris finns inget officiellt firande, men det är dock inte brist på inofficiella festligheter. Den stora paradgatan Champs-Elysées är den främsta samlingspunkten och kring både Triumfbågen och Eiffeltornet syns ljusspel från kl. 23 fram till tolvslaget. London har däremot officiella nyårsfyrverkerier vid det stora pariserhjulet London Eye, som dock kräver biljett för att komma nära. Dagen efter forsätter firandet med en stor parad, New Year Parade, ett spektakel som inte bör missas.

Även Amsterdam är en perfekt stad att fira nyår i – staden är känd för sitt uteliv, vilket maxas ytterligare på Nyårsafton. De flesta restauranger har bra nyårserbjudanden, och i kombination med en liten och mysig stadskärna samt många människor på gatorna är feststämningen på topp.

Flera av resmålen på topplistan minskar resebokningarna jämfört med nyår 2017, som var ett riktigt rekordår med extremt hög efterfrågan. Några går dock mot strömmen och ökar kraftigt antalet bokningar. Warszawa är årets nyårsraket (+150 procent), följt av Madrid (+75 %) och Köpenhamn (+50 %). Warszawa är en av svenskarnas hetaste weekendstäder, och ett nyårsfirande i denna spännande huvudstad är härligt festligt, glatt och avslappnat.

Mest populära städer för nyårsresor 2018

1.Paris (2)
2.London (1)
3.Amsterdam (4)
4.Warszawa (ny)
5.Köpenhamn (ny)
6.Berlin (6)
7.Prag (3)
8.Barcelona (10)
9.Helsingfors (9)
10.Madrid (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 18 november med avresa den 27 – 31 december 2018

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Om Ticket: Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 7 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (1)

    Hur vackert det är! Jag tror att resa är en av de bästa som kan vara. Jag känner till många resebyråer som har gjort en minnesvärd logotyp https://www.logaster.com/sv/

    - Valet Fredrih - 2018-11-23 14:33 CET

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://ticket-privatresor.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.