Följ Ticket Privatresor AB

Gran Canaria mest bokat i vinter

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2011 15:40 CEST

Trots en omfattande oro på finansmarknaden fortsätter svenskarna att resa. Sveriges största resebyrå Ticket har låtit Novus fråga ett riksrepresentativt urval svenskar om deras resvanor inför vintern. 76 procent svarar att den krisande världsekonomin inte påverkar deras resplaner och antalet bokningar ligger kvar på samma starka nivåer som förra vintern. Vinterns solklara favoritdestination är klassikern Gran Canaria som behåller förstaplatsen från förra vintern.

Nu presenterar resebyrån Ticket bokningsstatistiken för vintern 2011/2012 tillsammans med en färsk Novus-undersökning om svenskarnas resvanor. Undersökningen visar att 32 procent av svenskarna planerar en utlandsresa i vinter och av dem har tre av tio redan bokat sin resa. Närmare hälften (47 %) av svenskarna kommer att resa lika mycket det kommande året som året innan och 22 procent svarar att de kommer att resa ännu mer.

Det absoluta favoritresmålet i vinter är Gran Canaria som behåller första platsen som vinterns mest bokade destination och antalet bokningar ökar med 10 procent. Näst mest bokat är Thailand, tätt följt av USA som har ökat med 50 procent. Det är New York som står för den största ökningen på hela 68 procent.

– Den otroliga USA-feber som har drabbat svenskarna är knappast på nedgång. Inför vintern ser vi en stor ökning på New York och den oroliga världsekonomin har inte påverkat shoppingsugna svenskar. Det är självklart den fortsatt starka kronan som bidrar till att många som drömt om USA passar på att resa nu, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

Statistiken visar att allt fler svenskar vill ha ett avbrott från vinterkylan och fira jul utomlands. Trots att julhelgen infaller dåligt i kalendern i år och man måste ta ut fler semesterdagar under julen så ökar julresorna med 3 procent. Det är ett tecken på att julresor har blivit en tradition som svenskarna inte gärna vill rucka på, även om det råder en osäkerhet i världsekonomin.

Internet och kärlek på resan
Undersökningen visar att semestern inte längre är en frizon från internet och sociala medier. 42 procent av svenskarna brukar vara uppkopplade på internet på utlandssemestern. Främst används internet på resan för att hålla koll på omvärlden genom tidningar och nyheter (24 %), kolla privata mail (24 %) och för att logga in på Facebook, Twitter och andra sociala medier (17 %).

– Vi på Ticket märker tydligt att möjligheten till internetuppkoppling blir allt viktigare när svenskarna reser. Var fjärde svensk anser att internetuppkoppling på hotellet är viktigt eller mycket viktigt och det är en faktor som allt mer påverkar vad man väljer för hotell, säger Martin Durnik marknadschef på Ticket.

Undersökningen visar även att resor gynnar kärleken. En av tio har hittat sin nuvarande kärlek eller en tidigare partner på en resa. Av de svenskar som har ett förhållande uppger var tredje att de blir mer kärleksfulla mot sin partner när de reser tillsammans och 15 procent bråkar mindre.

Övrigt från undersökningen:

  • 32 procent av svenska folket planerar att åka utomlands i vinter
  • 76 procent tycker inte att den rådande världsekonomin påverkar deras resplaner
  • 24 procent vill hålla koll på omvärlden under semestern genom tidningar och nyheter på nätet
  • 33 procent av svenskarna som lever i en parrelation blir mer kärleksfulla när de reser, endast 3 procent bråkar mer

Om undersökningen:
Undersökningen är genomförd av Novus med ett riksrepresentativt urval på 1066 personer mellan den 25–30 augusti 2011.

För mer information, kontakta:
Martin Durnik, Marknadschef, Ticket Privatresor AB
070 295 97 74, martin.durnik@ticket.se

För att ta del av hela undersökningen och regionala utbrytningar kontakta:
Kajsa Villman, PR-konsult på Tickets PR-byrå Agency
070 915 25 93, kajsa@agency.se

Ticket Privatresor är nordens ledande resebyrå som säljer privatresor från samtliga ledande charter- och researrangörer, flyg och hotellbolag samt kryssningsrederier. Verksamheten i Sverige och Norge bedrivs via ca 80 butiker, telefon och Internet samt i Danmark via Ticket.dk. Försäljningen uppgår till cirka 3,5 miljarder kronor och bolaget har 320 årsanställda. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza AS. Varumärket Ticket delas med Ticket Affärsresor som har samma ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://ticket-privatresor.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.