Följ Ticket Privatresor AB

Barcelona populäraste weekendresmålet

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2010 09:05 CET

När Ticket listar vårens populäraste weekendresmål har London fått lämna förstaplatsen till förmån för det omåttligt populära Barcelona. Billigare resmål som Prag och Budapest klättrar också uppåt på listan.

Sedan Zlatan skrev på för FC Barcelona i somras är det många svenskar som förknippar staden med just Zlatan och fotboll, i synnerhet när det kommer till weekendresor. Men staden erbjuder mycket mer än fotboll i världsklass. Med en stor sandstrand ett stenkast från staden och med ett brett utbud av museer, däribland det världskända Picassomuseet, gör Barcelona till en stad som har något för alla. National Geographics har nyligen inkluderat staden i sin lista över världens tio främsta resmål, och för ett par år sedan uppgick antalet turister under ett år till 7.1 miljoner enligt Barcelonas turistmyndighet, vilket var en fördubbling på fem år.

- På Ticket märker vi en stor efterfrågan på resor till Barcelona. Till skillnad från andra weekendresmål erbjuder Barcelona ett behagligt klimat med goda badmöjligheter under stora delar av året, säger Martin Durnik, kommunikationschef på Ticket.

På Tickets lista över weekendresmål har Prag klättrat från placering 4 till 3 och Budapest från 9 till 7. En av anledningarna till detta är priset på själva resan samt prisnivån på resmålet.

- Weekendresor till destinationer inom Östeuropa ligger bättre till i pris än många andra klassiska weekendresmål. I och med att priserna på resmålen är lägre än många andra weekendresmål har kan man unna sig lite extra lyx, säger Martin.

New York hör till de destinationer som tappat något jämfört med föregående år:

- Trots att vi ser att intresset för New York generellt sett är större än förra året har bokningar av de kortare resorna minskat något, till fördel för andra mer närliggande resmål med kortare restid. Vi kan dock se att de längre resorna till New York är på stark uppgång, säger Martin.

Weekendresor
Förra årets placering inom parentes. Avresor i perioden 1/3-25/6 2010.

1.            Barcelona (2)
2.            London (1)
3.            Prag (4)
4.            Paris (3)
5.            Rom (5)
6.            Amsterdam (6)
7.            Budapest (9)
8.            Berlin (10)
9.            Palma de Mallorca (-)
10.          New York (7)

För information, kontakta:
Martin Durnik, kommunikationschef, Ticket Privatresor AB
08-702 66 47, 0702-95 97 74, martin.durnik@ticket.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://ticket-privatresor.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.