Följ Ticket Privatresor AB

Var tredje ung svensk spelar Pokémon Go på resan

Nyhet   •   Nov 22, 2016 07:30 CET

Världen har drabbats av Pokémon-feber och för svenskarna har Pokémon Go blivit en ny populär aktivitet även på utlandsresan. Enligt Tickets Sifo-undersökning säger 16 procent av de svenskar som varit på utlandsresa det senaste halvåret att de har spelat Pokémon. Bland de mellan 18 och 30 år är motsvarande siffra 34 procent.

-   Att spela Pokémon Go på utlandsresan har blivit riktigt hett bland svenskarna, inte bara bland de unga. Många föräldrar med mindre barn ser spelet som ett sätt att umgås aktivt med sina barn på resan, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

I åldersgrupperna där många har barn, 31-40 år och 41-50 år, har 13 respektive 12 procent spelat på resan. Men även bland äldre resenärer spelas det, om än i mindre utsträckning. Bland de som är 51-65 år har 7 procent spelat och bland de som är 66-79 år, 4 procent.

Flugan verkar hålla i sig. 18 procent av svenskarna kan tänka sig att spela på den kommande utlandsresan. 16 procent om det finns gratis surf på telefonen dit man åker och 2 procent även om man behöver betala extra för surf.

Pokémon Go-spelet har även blivit ett nytt sätt att locka turister för turistmyndigheter och researrangörer världen över, exempelvis i Japan, USA, Schweiz och Thailand. Här förekommer allt från häftiga PR-filmer, där Pikachu-figurer slänger Pokébollar på turister, till guider till Pokéstops och lokala Pokémon Go-festivaler.

-   Pokémon-febern bidrar till att vidga reseupplevelsen för många. I jakten på nya Pokéstops och Pokémons rör sig turisterna till fots och upptäcker nya sevärdheter och statsdelar samtidigt som de spelar, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Tickets Sifo-undersökning om Pokémon Go på resan

Har du eller någon i din familj spelat Pokémon Go på utlandsresa de senaste sex månaderna?

Ja, jag/vi spelade Pokémon Go på utlandsresan, 16 procent

Nej, jag/vi spelade inte Pokémon Go på utlandsresan, 78 procent

Tveksam, vet ej, 6 procent

Kommer du eller någon i din familj spela Pokémon Go på kommande utlandsresor?

Ja, om det är gratis surf på min telefon dit jag åker, 16 procent

Ja, även om jag behöver betala extra för surf på min telefon dit jag åker, 2 procent

Nej, 72 procent

Tveksam, vet ej, 10 procent

Källa: Tickets Sifo-undersökning

För mer information kontakta:

Karin Starkman Ahlstedt

Epost: Karin.ahlstedt@ticket.se

Mobil: 070-735 63 08

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://ticket-privatresor.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.