Följ Ticket Privatresor AB

Billigare att flyga i sommar

Nyhet   •   Maj 18, 2017 07:40 CEST

Det blir allt billigare att flyga. I sommar faller snittpriserna på flygbiljetter med 9 procent, jämfört med samma tid i fjol. Allra störst nedgång ser Ticket till resmål i USA, men även till europeiska storstäder som Paris, Prag och Milano går det att hitta billigare resor i år. Det visar färsk statistik från Ticket Privatresor. 

- Det går att tjäna tusenlappar på att flygpriserna sjunker. Snittpriserna är anmärkningsvärt låga. Titta bara på Berlin, där snittpriset är knappt 1500 kronor i sommar, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Flygpriserna har fallit flera år i rad och bakom prisraset står hårdare konkurrens mellan flygbolagen och ett större utbud av flyglinjer till olika delar av världen. Allra mest faller priserna på resor till USA, i snitt 15 procent. Snittpriset på sommarresor till amerikanska resmål har fallit med runt en tusenlapp, från 6384 kronor till 5437 kronor på ett år.

Att resa till europeiska storstäder har också blivit billigare. Snittpriset för alla storstadsresmål i Europa har fallit med sju procent till drygt 2400 kronor och under samma period har bokningarna ökat med 19 procent.

-   När flygpriserna till europeiska storstäder faller blir det ett stort sug efter långweekends. Trenden är att fler tar sig råd att åka på mer än en resa om året, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Procentuellt har priset (på storstadsresor inom Europa) fallit allra mest på resor till Paris och Prag och snittpriserna för båda resmålen ligger i sommar på under 2000 kronor. Även till Milano, Nice och Berlin har priserna fallit. Men staden på topplistan som har allra lägst snittpriser i sommar är Berlin (1466 kronor).

Tipset för den som vill hitta en billig flygbiljett är att vara ute i god tid då reguljärflygsbiljetter ofta stiger ju närmare avgång man kommer. Den som håller utkik efter kampanjer via till exempel resebyråers nyhetsbrev kan också hitta fynd.

-  Det går att hitta riktigt billiga priser under kampanjperioder. Då går det till exempel att få en resa till New York för bara 3000-4000 kronor, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Billighetstoppen – städerna där flygpriserna faller mest

1.  New York, -18,8%

2.  Los Angeles, -18,8%

3.  San Francisco, -18,2%

4.  Paris, -17,1%

5.  Prag, -14,9%

6.  Milano, -13,1%

7.  Miami, -12,9%

8.  Nice, -12,7%

9.  Cypern, -12,5%

10. Berlin, -11,5%

Källa: Ticket, snittpriset på flygresor bokade till och med 3 maj, avresa 1 juni-30 augusti

För mer information kontakta:
Karin Starkman Ahlstedt
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresorkarin.ahlstedt@ticket.se
070-735 63 08

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://ticket-privatresor.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.